Представяне на повестта “Легенди от Белинташ” в Благоевград

На 2-ри октомври 2019 г. в Централната библиотека при Народно читалище “Никола Вапцаров” – Благоевград, се проведе представянето на втората книгата на Таня Мир – “Легенди от Белинташ”. Вечерта започна с прожектирането на кратко промо видео за повестта, в което бяха представени кадри от пълнометражния игрален филм, носещ едноименното заглавие “Легенди от Белинташ”, който ще бъде в кината през следващата 2020-та година.

Водещ на събитието беше писателят Спасимир Тренчев, който представи авторката и сподели впечатленията си за повестта “Легенди от Белинташ”. Тренчев призна пред читателите, че книгата го е грабнала със своята динамика, а сюжетът умело съчетава, както батални сцени, така и завладяващи диалози и по-романтични моменти.

След това думата взе Таня Мир, която сподели пред благоевградската публика какво я е мотивирало да напише книгата и кои са основните й послания.

Откъси от историята прочете актьорът Светлин Къров, който се въплъти в героя на корицата на книгата, а във филм “Откритие”, заснет по едноименната дебютна повест на авторката, изпълнява ролята на тракийския принц Севт.

За финал беше прожектиран трейлъра на филма “Откритие”, който стартира в кината от 5-ти декември.

Към края си събитието премина в неформална дискусия, в която читателите отправиха своите въпроси към Таня Мир и гостуващия екип.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

<span>%d</span> блогъра харесват това: