Представяне на повестта “Легенди от Белинташ” в Габрово

На 4-ти октомври 2019 г. в регионална библиотека “Априлов-Палаузов” в град Габрово бе представена фентъзи повестта “Легенди от Белинташ”. Това е втората книга на младата авторка – Таня Мир, която преди време беше отличена с наградата “Еквалибриум” на издателство “Либра Скорп” за повестта “Откритие”.

Представянето на “Легенди от Белинташ” в Габрово бе открито от Aнелия Мутафчиева Христова, която представи авторката и изрази своите впечатления за новата книга на Таня Мир. Бях прочетени и положителните отзиви на поетесата Мими Иванова, изказани по повод проведеното преди няколко дни представянето на книгата в Благоевград.

Пред габровската публика беше представен кратък клип, подготвен специално за срещите на екипа с читателите. В него бяха показани кадри от филма “Легенди от Белинташ”, с режисьор Кардам Калчев, който ще бъде прожектиран в кината през 2020 г.

Таня Мир сподели пред читателите, че една от основните причини да напише книгата е желанието й да популяризира някои от по-неизвестните, но завладяващи легенди от българските земи, тъй като е убедена, че трябва много повече да ценим своето културното и историческо наследство.

След това думата взе актьорът Светлин Къров, който прочете два от най-завладяващите откъси от повестта.

В края на събитието беше прожектиран трейлърът на пълнометражния игрален филм “Откритие”, създаден по дебютната книга на авторката, а за финал последва неформална дискусия с читателите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

<span>%d</span> блогъра харесват това: